Je KPN-pakket
zelf aansluiten?

KPN interactieve installatie video

opdrachtgever

KPN

Platform

PingVP

Opdrachtgever

KPN

Doelstelling

Stimuleren self care & callreductie

Oplossing

Interactieve video

Platform

PingVP

DE UITDAGING

KPN-klanten helpen bij het zelf aansluiten van een modem, een wifi-netwerk en TV. Doelstelling is het stimuleren van self care en het reduceren van klantvragen en daarmee het verhogen van de klanttevredenheid.  

ONZE OPLOSSING

Interactieve stapsgewijze installatievideo

Ping Media heeft in samenwerking met KPN uitgebreid kwalitatief en kwantitatief klantenonderzoek gedaan om te ontdekken hoe klanten het beste geholpen kunnen worden door middel van instructievideo. De uitkomst is een interactieve stapsgewijze installatievideo, waarbij de klant zelf de route bepaalt en stap voor stap door het installatieproces wordt geleid. Door middel van deviceherkenning, krijgt de klant het juiste formaat video voorgeschoteld.

RESULTATEN

Minder klantvragen, meer selfcare & meer tevreden klanten

De interactieve installatievideo behoort tot de beste presterende online video’s van KPN. De interactieve video draagt aantoonbaar bij aan het verminderen van het aantal calls en het verhogen van de klanttevredenheid. Elke maand levert deze installatievideo KPN een aanzienlijke besparing op servicekosten op, waardoor de initiële investering binnen een periode van 4 weken was terugverdiend en sindsdien maand op maand een enorme besparing oplevert.

Maandelijks
callreductie
Succesratio zelf-installatie
0 %

TESTIMONIAL

"

Al jaren werken wij met veel plezier samen met de specialisten van Ping Media. Ze zijn zeer goed bekend met onze propositie en kennen als geen ander in de Nederlandse markt de kracht van interactieve video en daar profiteren wij graag van. De interactieve installatievideo is al jarenlang een vast onderdeel van een integrale aanpak om onze klanten de beste klantervaring te bieden. De oplossing van Ping draagt daar aantoonbaar aan bij.’ 

Shanna Boedhoe

productmanager KPN
KPN Groen busje met monteur

Ook calls reduceren met interactieve instructievideo’s?

Meer werk van Ping zien?

 

Video

De Nederlandse Hartstichting

Personalized video, Interactieve video

Hartstikke Bedankt

 

Case

Vattenfall

Personalized video, Interactieve video

Welk type bespaarder ben jij?

Stuur ons een Ping!

Smart video ook voor jou laten werken?
Neem contact met ons op! We komen snel bij je terug.